معرفی شمعدانی پیچ

شمعدانی پیچ یک گیاه دائمی و گلدار است که به سرما و سایه مقاوم است. برای نگهداری از این گیاه میتوان از قیم استفاده کرد همچنین از گیاه میتوان به عنوان آویز هم استفاده کرد. شمعدانی پیچ با نام علمی PELARGONIUM PELTATUM از خانواده ی GERANIACEAE میباشد. گونه های این گیاه بومی آفریقا است. دیگر نامهای رایج شمعدانی پیچ عبارتنداز: برگ عشقه ای و cascading geranium . دلیل نامگذاری گیاه به نام شمعدانی پیچ این است که ساقه های آن دارای پیچ و تاب است و براساس همین پیچ و تاب ها به دو نوع پرپیچ و کم پیچ تقسیم میشود. هر زمان امکان تکثیر وجود دارد. اما استاندارد فصل بهار و تابستان است. فصل گلدهی بهار تا پاییز می باشد. میزان رشد گیاه 40 سانتی تا دو متر می باشد.

گیاه شناسی شمعدانی پیچ

نامهای رایج  برگ عشقه ای و شمعدانی پیچ
بومیآفریقا
خانواده GERANIACEAE
میزان رشد40 سانتیمتر تا یک و نیم متر
ویژگی های منحصر به فردمقاوم به سرما
دمای نگهداری 15 تا 25 درجه ی سانتیگراد
بستر کشت پرلیت و پیت ماس
انواعپرپیچ و کم پیچ
فصل گلدهی بهار تا پاییز

شرایط نگهداری شمعدانی پیچ

  • نور: گیاه شمعدانی پیچ به نور نسبتا زیادی نیاز دارد در برابر نور خورشید مقاوم است اما نور زیاد خورشید می‌تواند به گیاه آسیب برساند
  • آبیاری: این گیاه نیاز به رطوبت بالایی ندارد بنابراین باید در محل های خشک کشت شود بنابراین نیازی به آبیاری فراوان ندارد.
  • کوددهی: رای کوددهی می‌بایست از کودهای دامی پوسیده کوه های آهن همچنین می توان از فسفات استفاده کرد اما در فصول سرد بوده و بایستی که متوقف شود
  • خاک: خاک مناسب برای کشت در گلخانه پرلیت و پیت ماس می باشد اما در شرایط نگهداری منزل منزل از خاک برگ سبک خاک باغچه هم میتوان استفاده کرد
  • دما : کشت و تکثیر این گیاه بسیار آسان است حتی میتوان قلمه های تهیه شده را نیز در یک لیوان داخل آب تکثیر نمود اما در تهیه قلمه باید دقت کرد.
  • رطوبت: شمعدانی پیچ به رطوبت نسبی نیاز دارد.

نحوه ی تکثیر و کشت شمعدانی پیچ

 برای تکثیر این گیاه به روش قلمه گیری کلمه های مناسب که از زیر گره نمیشوند شد در روز اول در سایه نگهداری شده سپس در بستر کاملاً خشک کشت شود.

برای تهیه قلمه شاخه هایی که در اثر رشد زیاد روی گلدان آویزان هستند و از کاسه گیاه مادری بیرون آمده بودند جدا شد.

نوع قلمه و گلدان

 شاخه های بریده شده به قلمه های سه بندی تقسیم و در نهایت برگ پایینی آنها گرفته میشود و در کاسه با فاصله بسیار کم از هم کشت شود.

 بستر کشت:

نصف از کاسه در قسمت پایین پرلیت درشت پر شود و یک دوم قسمت بالایی کاسه پرلیت شکری رطوبت داده  پس از کشت آبیاری صورت گرفته وهیچ نوع سایه اندازی صورت نگیرد.

زمان تعویض گلدان

 در شرایط گلخانه برای تعویض گلدان زمان خاصی وجود ندارد اما اگر در خانه باشد بهتر است که گلدان در فصل بهار تعویض شود.

آفت ها و بیماری های شمعدانی پیچ

  • زرد شدن برگ ها: آبیاری کم یا زیاد، کمبود مواد مغذی، شرایط نامناسب آب‌و‌هوایی و خشکی بیش از اندازه است.
  • عوامل قارچی نیز باعث بیماری شمعدانی می‌شوند که ریشه و طوقه را درگیر می‌کند و به سیاهی طوقه منجر می‌شود.
  • پوسیدگی ریشه نیز یکی دیگر از مشکلات گیاه اژدر است که بخاطر آبیاری بیش از حد، اکسیژن کم و زیاد شدن نمک‌های محلول در آب است.
  • سیاه شدن سرشاخه‌ها به دلیل سرمازدگی و یخ‌زدگی است. گل را به جایی گرمتر ببرید.

سموم و آفت زدایی

  سم مورد استفاده برای بافت زایی قارچ کش ها همچنین مالاتیون میباشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *