معرفی شمشاد طلایی

شمشاد طلایی با نام علمی euonymus japonicus جزو خانواده celastraceae به شمار میرود. این گیاه که بومی کشور چین، ژاپن و کره است، در ایران نیز به شکل گسترده ای نگهداری میشود. چندین نام دیگر برای گیاه ذکر شده است که دوک ژاپنی و دوک همیشه سبز از رایجترین آنهاست. شمشادها  این گیاه بیش از 170 گونه دارد از جمله شمشاد جنگلی، شمشاد رونده، شمشاد ژاپنی وشمشاد هه بی از معروفترین آنهاست. یکی از اصلی ترین خواص این گیاه  خاصیت تصفیه کنندگی هوا است؛ همچنین عصاره ی شمشاد برای درمان عفونت های مجاری، صرع، نقرس، رماتیسم و… مورد استفاده قرار می گیرد. مقاوت گیاه و نسبت به هر آب و هوایی سازگار است. شمشاد تا 4 متر هم میتواند رشد کند و فاقد گلدهی است. بدلیل مقاومت بالای آن در زیباسازی فضاهای سبز بسیار کاربرد دارد.

گیاه شناسی شمشاد طلایی

نامهای رایجشمشاد طلایی، دوک ژاپنی، دوک همیشه سبز،
بومیچین، ژاپن و کره
خانواده celastraceae
میزان رشد4 متر
ویژگی های منحصر به فردتصفیه کنندگی هوا
دمای نگهداری تحمل دمای زیر صفر تا 40 درجه
بستر کشت ماسه و خاک باغچه
انواعشمشاد جنگلی ، شمشاد رونده، شمشاد ژاپنی، شمشاد هه بی،
فصل گلدهی فاقد گلدهی

شرایط نگهداری شمشاد طلایی

نحوه ی کشت و تکثیر شمشاد طلایی

تکثیر از این طریق معمولا با استفاده از ساقه های نرم و نیمه چوبی صورت می گیرد. ساقه هایی که رشد افقی دارند درصد ریشه زایی بهتری خواهند داشت به همین دلیل توصیه می کنیم از این دسته برای تکثیر استفاده کنید.

ابتدا شمشاد طلایی را به خوبی آبیاری کنید سپس با استفاده از یک چاقوی تیز و استریل شده ساقه را به صورت مورب برش  زده و انتهای آن را به هورمون ریشه زایی آغشته کنید. در پایان قلمه ی خود را در بستری مناسب قرار داده و با یک نایلون شفاف همراه با چند سوراخ روی گلدان را بپوشانید. بعد از اینکه روند ریشه زایی به خوبی انجام شد نایلون را برداشته و گیاه خود را به محل مد نظرتان منتقل کنید.

بعد از برش ساقه ی مد نظرتان برگ های قسمت پایینی آن را جدا کرده و دور بریزید. حدود 2 الی 3 برگ برای آن کافیست. با این کار قلمه اکثر انرژی خود را صرف ریشه می کند و  درصد موفقیت تکثیر افزایش می یابد.

تکثیر به روش کاشت بذر:

برای این کار ابتدا بذرها را در مقداری آب ولرم بخیسانید سپس در بستری مناسب بکارید. پوشاندن روی گلدان با استفاده از یک نایلون شفاف با چند سوراخ موجب حفظ رطوبت می شود. بعد از مشاهده ی جوانه ها نایلون را از روی گلدان بردارید.

زمان تعویض گلدان

 از اردیبهشت تا اوایل  تیر ماه زمان تکثیر شمشاد طلایی است و همین زمان میتوان نسبت به تعویض خاک و گلدان گیاه اقدام نمود.

آفت ها وبیماریهای شمشاد طلایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *