لوگوی گل و گیاه گلستان

معرفی گیاه دم روباهی

دم روباهی که برخی به آن گل شویدی نیز می گویند گیاهی بسیار مقاوم است. اصلی ترین ویژگی این گیاه همیشه سبز خاصیت تصفیه کنندگی آن است. استفاده از دم روباهی در دکوراسیون منزل زیبایی چشم گیری به آن می بخشد.

ارتفاع این گیاه آپارتمانی تا 90 سانتی متر و گستردگی آن نهایتا تا 2 متر می رسد. با توجه به مقاومت بالایی که دارد نحوه ی مراقبت از آن آسان است.نور مناسب تراکم و زیبایی این گیاه را تضمین می کند. نور دریافتی آن باید متوسط و غیر مستقیم باشد. نام علمی Asparagus densiflorus؛ از خانواده ی Asparagaceae  و بومی آفریقای جنوبی است.

گیاه شناسی دم روباهی

  نام های رایجدم روباهی
بومیآفریقای جنوبی
خانواده Asparagaceae
میزان رشد90 تا 200 سانتیمتر
ویژگی های منحصر به فردهمیشه سبز
دمای نگهداری 20 تا 25 درجه سانتیگراد
بستر کشت پیت ماس، برگ پوسیده و لیکا
انواع300 گونه شناخته شده در جهان دارد
فصل گلدهی بهار و تابستان

شرایط نگهداری دم روباهی:

نور مورد نیاز دم روباهی:

نور مناسب تراکم و زیبایی این گیاه را تضمین می کند. نور دریافتی آن باید متوسط و غیر مستقیم باشد. در صورتی که در سایه قرار گیرد رشد علفی پیدا کرده و ظاهر زیبای خود را از دست خواهد داد. توصیه می کنیم آن را در کنار پنجره ی جنوبی قرار دهید تا نور مورد نیاز خود را دریافت کند.
از قرار دادن این گیاه زیر نور شدیدی و مستقیم خورشید بپرهیزید زیرا موجب سوختگی برگ ها می شود.

دمای مناسب برای دم روباهی:

ایده آل ترین دما برای این گیاه بین 18 تا 25 درجه سانتی گراد می باشد. به هیچ وجه اجازه ندهید در فصول سرد خارج از خانه بماند. از قرار دادن آن در مجاور وسایل گرمایشی بپرهیزید.

آبیاری مطلوب برای دم روباهی:

برای آبدهی به این گیاه باید از یک برنامه ی منظم پیروی کنید. این برنامه باید در فصول مختلف متفاوت باشد زیرا نیاز آبی شویدی دم روباهی در فصول مختلف متفاوت است. خاک آن را همواره مرطوب نگه دارید؛ البته این بدان معنا نیست که غرقاب شود این کار نه تنها کمکی به رشدش نمی کند بلکه موجب پوسیدگی ریشه و ساقه نیزخواهدشد.
بهترین زمان برای آبیاری اوایل صبح یا هنگام غروب است.

کوددهی و تغذیه دم روباهی:

مدتی بعد از کاشت و یا تعویض گلدان دم روباهی به کوددهی و تغذیه نیاز دارد. بدر فصول رشد(بهار و تابستان) اقدام به انجام این کار کنید. پیشنهاد ما به شما استفاده از کود کامل یا NPK است.

ناگفته نماند کود آهن تاثیر بسزایی در روند رشد و شادابی دم روباهی دارد. در صورتی که کمبود این کود را احساس کند برگ هایش تغییر رنگ داده و زرد می شوند. برای پیشگیری از این اتفاق حتی در فصل زمستان نیز باید هر ماه یک مرتبه آن را به وسیله ی کود آهن تغذیه کنید.

خاک مطلوب برای پرورش دم روباهی:

برای اینکه شویدی بهترین رشد را تجربه کند باید خاکی نیمه سبک با زهکشی بالا برای آن فراهم کنید. ترکیبات متفاوتی می توان برای بستر آن تهیه کرد اما بهترین ترکیب 60 درصد پیت ماس، 20 درصد برگ پوسیده و 20 درصد لیکا است.

نحوه ی تعویض گلدان:

سالانه باید گلدان آن را عوض کنید. دقت داشته باشید در هنگام تعویض گلدان در خاک آن کود پوسیده ی حیوانی نیز بریزید. این کار به روند رشد آن کمک زیادی می کند.
این که در چه فصلی این کار را انجام بدهید اهمیت چندانی ندارد اما توصیه ی ما فصل بهار و تابستان است.

چگونه دم روباهی را هرس کنیم؟

در صورتی که شرایط نگهداری این گیاه کمی نامناسب باشد زیبایی خود را از دست داده و به صورت علفی رشد خواهد کرد. اگر به هر دلیلی این اتفاق رخ داد اولین قدم هرس کردن آن سپس انتقال آن به محلی مناسب است.
گاهی نیز برگ هایش پژمرده یا ضعیف می شوند که باید آن را از گیاه مادر جدا کنید و دور بریزید.

نحوه ی تکثیر گل شویدی دم روباهی:

این گیاه زیبا از روش های متفاوتی تکثیر داده می شود که رایج ترین آن ها کاشت بذر و تقسیم بوته مادر است. در ادامه این دو روش را بررسی خواهیم کرد.
تکثیر به روش کاشت بذر:
تکثیر به وسیله ی کاشت بذر در فصل بهار یا تابستان صورت می گیرد.
بعد از تهیه ی بذرها، آن ها را به مدت 24 ساعت در آب بخیسانید سپس در بستری مناسب(ترکیبی از پیت ماس و کوکوپیت) با خاک نیمه سبک بکارید.

برای افزایش درصد موفقیت با استفاده از قارچ کش خاک گلدان را به کمک کاربندازیوم 60 درصد تمیز کنید. در نهایت گلدان را در محیطی با دمای بین 18 تا 25 درجه منتقل کرده و از آن به خوبی مراقبت نمایید. برای تسریع روند ریشه زایی باید رطوبت دانه ها را حفظ کنید. برای این کار روی گلدان را با استفاده از پلاستیک شفاف همراه با چند
سوراخ بپوشانید. بعد از سه تا چهار هفته که جوانه ها را مشاهده کردید پلاستیک را برداشته و مانند
گیاهی مستقل به آن رسیدگی کنید.
تکثیر به روش تقسیم بوته مادر:
برای تکثیر به این روش ابتدا چند ضربه ی آرام به کناره های گلدان وارد کرده سپس آن را خم کرده و گیاه را خارج کنید. دم روباهی خود را به صورت کامل بررسی کرده و بعد از اطمینان در مورد سلامت ریشه ،آن را به وسیله ی چاقوی تیز و ضدعفونی شده به قسمت های مساوی تقسیم کرده و در گلدانی جدا با بستری مناسب بکارید.

آفات وبیماری های دم روباهی :

از آنجایی که این گیاه نسبت به شرایط مختلف مقاوم است به ندرت دچار بیماری شده و آفات به آن حمله می کنند؛اما گاهی به دلیل بی توجهی بیش از حد ممکن است برخی آفات به آن حمله می کنند. برای مقابله با این موجودات کوچک از سموم مختلف و آفت کش ها استفاده کنید. در بیرون از منزل این کار را انجام دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop