لوگوی گل و گیاه گلستان

اچوریا خورشیدی

12,000 تومان

توضیحات تکمیلی

نام علمی

Echeveria

خانواده

ساکولنت

میزان رشد

8 تا 10 سانتیمتر

زمان گلدهی

فصل تابستان در صورت بالغ بودن گیاه

سایز گلدان

گلدان 14, سطل 4

اچوریا خورشیدی یا اشوریا گیاهی است از خانواده ی ساکولنت ها که در ایران به نام ساق عروس معروف است. اشوریا و ساق عروس با نام علمی Echeveria، از خانواده ی ساکولنت ها و گل نازی ها، بومی مناطق نیمه بیابانی مکزیک، آمریکای مرکزی و آمریکای جنوبی است.

گیاه اچوریا خورشیدی رشد خیلی آهسته ای دارد، به طور معمول حداقل 8 تا 10 سانتیمتر و برخی گونا به مدت چند سال میتوانند فضایی به اندازه ی 50 سانتیمتر را اشغال کنند.

برای به گل نشستن گیاه علاوه بر در نظر گرفتن سن اچوریا خورشیدی، عوامل دیگری نظیر آبیاری، کوددهی، نور و خاک مناسب برای گیاه فراهم نمود. اچوریا باید در محیطی با نور مستقیم قرار گیرد.

اچوریا نور مستقیم خوزشید را به خوبی تحمل میکند. اچوریا از جمله گیاهانی است که نسبت به رطوبت و آبیاری زیاد حساس است. در هنگام آبیاری به هیچ وجه روی برگ های آن را خیس نکنید زیرا این کار پوسیدگی برگ ها را به همراه خواهد داشت.

ساکولنت ها به طور کلی به خاکی سبک نیاز دارند که آب را به سرعت از خود عبور دهد و خشک شود. تکثیر اچوریا خورشیدی به سه روش قلمه برگ، پاجوش و بذر صورت میگیرد. در صورتی که از گیاه به خوبی مراقبت نشود مشکلاتی برای گیاه به وجود می آید.

شرایط نگهداری از اچوریا خورشیدی

  • نور: اچوریا خورشیدیباید در محیطی با نور مستقیم قرار گیرد. اچوریا نور مستقیم خورشید را به خوبی تحمل میکند، اما از قرار دادن اچوریا زیر نور شدید خورشید، به خصوص در عصر اجتناب کنید. این کار سوختگی برگ ها را در پی دارد، از طرفی، نور کم باعث رنگ پریدگی برگها میشود. تغییرات ناگهانی نوری باعث ایجاد شوک در اچوریا می شود، به همین دلیل باید به مرور محل نگهداری آن را تغییر دهید تا دچارمشکلات نشود.
  • آبیاری: اچوریا از جمله گیاهانی است که نسبت به رطوبت و آبیاری زیاد حساس است. در هنگام آبیاری به هیچ وجه روی برگ های آن را خیس نکنید، زیرا این کار پوسیدگی برگ ها را به همراه خواهد داشت. بعد از اینکه آب از زیر گلدان خارج شد آبدهی بایستی متوقف شود.
  • کوددهی: اچوریا بدون دریافت کود و مواد مغذی نیز رشد می کند، اما برای اینکه بهترین رشد را تجربه کند می توانید گاهی با استفاده از کودهای مختلف گیاهتان را تقویت کنید. در مصرف کود حتما تعادل را رعایت شود، زیرا در صورت زیاده روی برگ های اچوریا دچار سوختگی شده و از بین می روند. کودهایی که به سرعت تجزیه می شوند یا کودهای مایع در صورت رقیق شدن مناسبترین کودها برای اچوریا هستند.
  • خاک: ساکولنت ها به طور کلی به خاکی سبک نیاز دارند که آب را به سرعت از خود عبور دهد و خشک شود. میتوان از بستر کشت کاکتوس برای اچوریا استفاده کرد. ترکیب شن و پرلیت هم گزینه ی مناسبی برای کشت گیاه است.
  • دما: حفظ طراوت و شادابی اچوریا در دمای بین 15 تا 30 برقرار میشود.
  • رطوبت: اچوریا عاشق رطوبت هوا بوده و در محیطی که هوا رطوبت داشته باشد به خوبی رشد میکند. به هیچ وجه روی برگها آب پاشیده نشود.

اچوریا خورشیدی

نحوه ی کشت و تکثیر اچوریا خورشیدی

اچوریا خورشیدی علاوه بر نگهداری آسان، تکثیر ساده ای نیز دارد. برای این کار می توانید از روش های زیر استفاده کنید.

پاگیاه، قلمه برگ و کاشت بذر.

تکثیر از طریق پاگیاه:

اچوریا بعد از رسیدن به رشد ایده آل پاگیاه تولید می کند. برای تکثیر از این طریق، پاگیاه ها را از گیاه مادر جدا و در گلدان جدید با بستر مناسب کشت میشود.

تکثیر به روش قلمه زنی:

برای تکثیر اچوریا به این روش ابتدا برگهایی سالم از گیاه مادری تهیه و به مدت 24 ساعت در یک محیط مناسب نگهداری شوند تا شیره ی گیاه خارج شده سپس در بستر مناسب کشت شوند.

تکثیر به روش کاشت بذر:

فصل رشد(بهار و تابستان) مناسبترین زمان انجام این کار است. باید به تازه بودن بذر ها توجه کرد.

تازگی آن ها باعث افزایش درصد موفقیت تکثیر می شود. حدود 20روز طول می کشد که بذرها رشد کنند و جوانه ها سر از خاک بیرون بیاورند. تکثیر اچوریا از طریق کاشت بذر زمان بر است.

آفت ها وبیماریها:

ساکولنت ها گیاهان مقاومی هستند اما گاهی به دلیل آبیاری بیش از حد و رعایت نکردن برخی نکات پیش پا افتاده برای آن ها مشکلاتی ایجاد می شود از جمله این مشکلات می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • زرد شدن برگ های اچوریا خورشیدی: آبیاری بیش از حد و کمبود عناصر ضروری از اصلی ترین دلایل بروز این مشکل می باشند.

برای درمان باید میزان آبیاری را کاهش دهید و با استفاده از کودهای مختلف گیاه خود را تغذیه کنید؛ البته حمله ی آفاتی از جمله شپشک آردی یا کنه ی تار عنکبوتی از دیگر دلایل زردی برگ های اچوریا هستند. برای از بین بردن این حشرات می توانید از مخلوط آب و صابون یا محلول های حشره کش و سموم سیستمیک استفاده کنید.

  • قهوه ای شدن برگهای اچوریا:  نور شدید باعث ایجاد سوختگی روی برگ های ساکولنت شده و زیبایی آن را از بین می برد. در صورتی که اچوریا را در چنین شرایطی قرار دهید یا اینکه در مجاورت وسایل گرمایشی و بادهای گرم نگهداری شود برگ هایش تغییر رنگ می دهند.

خرید عمده گل وگیاه از مجتمع تولیدی گل و گیاه گلستان یاس

0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop