معرفی تاج خروسی

گیاه تاج خروسی یک گیاه گلدار از خانواده سلوسیا و بومی کشورهای آمریکا و مکزیک است همچنین برخی از کشورهای دیگر مثل روسیه چین این گیاه را بومی خود کرده کشت میکنند نام علمی گیاه Celosia cristata Fairy Fountains و در زبان انگلیسی Celosia نامیده میشود. تاج خروسی بیش از 60 گونه ی مختلف است، که در رنگ های قرمز، سفید، آبی و بنفش متغیر هستند. البته برخی گونه های آن به عنوان علف هرز شناخته میشوند، و فقط برخی از گونه ها خوراکی هستند. در طب سنتی خواص بی شماری برای تاج خروسی ذکر شده است از جمله تقویت بافت های عضلانی، سلامت دهان، سلامت قلب، جلوگیری از پوکی استخوان، دیابت و قند خون، سلیاک و لاغری و کاهش وزن. البته نباید در مصرف آن زیاده روی کرد زیرا در برخی موارد عوارضی رابه دنبال دارد.

گیاه شناسی تاج خروسی

نامهای رایجتاج خروسی
بومیآمریکا و مکزیک
خانوادهسلوسیا
میزان رشد۵۰ سانتی متر
ویژگی های منحصر به فردخواص دارویی و مواد مغذی
دمای نگهداری20 تا 30 درجه سانتیگراد
بستر کشتپیت ماس و کمپوست
انواع60 گونه در رنگهای مختلف
فصل گلدهیاوایل پاییز

شرایط نگهداری تاج خروسی

  • نور: برای نگهداری از گیاه تاج خروسی  به نور بالا نیاز است. همچنین تابش نور خورشید باعث بهبود کیفیت این گیاه میشود.
  • آبیاری: آبیاری گیاه باید متناسب با میزان رطوبت خاک آن باشد هر چند که از آبیاری زیاد لذت نمی برد اما باید آبیاری آن آن مرتب صورت بگیرد.
  • کوددهی: هنگامی که می‌توان از کودهای برای گیاه استفاده کرد که رشد سریع گیاه کاهش پیدا کرده می‌توان از کودهای مایع هر دو هفته یک‌بار استفاده کرد البته کودهایی که از نیتروژن بالایی برخوردارباشد. نکته : هرگز برای کوددهی از کودهای شیمیایی استفاده نشود.
  • خاک: خاک مورد استفاده برای این گیاه پیت ماس و کمپوست قسمت خواب های سنگین و خاک زیاد سبک میتواند در کاهش رشد گیاه موثر باشد.
  • دما : میزان دمای نگهداری این گیاه بین ۲۰ تا ۳۰ درجه است. در فصلهای  سرد این گیاه رشد خود را متوقف می کند.
  • رطوبت: تاج خروسی هوای گرو رطوبت را دوست دارد، بدلیل خشکی هوای داخلی ساختمان میبایست نسبت به تامین رطوبت گیاه اقدام نمود. میتوان به صورت مستقیم به گیاه غبار پاشی انجام گیرد اما باید مواظب بود آب به غنچه ها پاشیده نشود.

نحوه ی تکثیر و کشت تاج خروسی

 به طور معمول تکثیر، از طریق کشت بذر صورت می گیرد.

بذرها را باید در عمق یک سانتی متری در خاک مرطوب قرارداده و پس از از کشت روی آن را باید با پوشش پلاستیکی یا در مکانی خیلی گرم قرار داده تا جوانه بزنند جوانه زدن بذر ها ۱۰ تا ۱۵ روز طول می کشد که بعد از این مرحله بایستی که پلاستیک را از روی آن برداشت.

زمان تعویض گلدان

در شرایط نگهداری در گلخانه هرزمان میتوان نسبت به تعویض گلدان اقدام کرد اما در منزل معمولا از اوایل بهار میتوان نسبت به تعویض گلدان اقدام نمود..

آفت ها و بیماری های گیاه تاج خروسی

 مهمترین بیماری های گیاه پوسیدگی ریشه و همچنین لکه هایی هست، که روی برگ که علت آن قارچ ها هستند اتفاق می افتد علت این بیماری ها معمولاً به دلیل آبیاری زیاد است که بایستی آبیاری را هرچند در نظر مرتب اما بسته به میزان رطوبت خاک انجام داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *